Huisregels

Om maximaal plezier te kunnen hebben van het gymmen en turnen, gelden de volgende DOS huisregels:

• Ouders verlaten de sportzaal zodra de les begint
Ook broertjes, zusjes, vriendjes, familieleden en andere bezoekers moeten de sportzaal verlaten zodra de les begint. Dit komt de concentratie van de kinderen én van de trainer ten goede. Zodra de les is afgelopen kunt u uw kind ophalen.

Alleen bij kleutergym is het mogelijk om de eerste keer nog enkele minuten in de zaal te blijven. 
Bij sommige kleuterlessen vindt de trainer het prettig als één of twee ouders er de hele les bij blijven, bijvoorbeeld om de allerkleinste kinderen naar de toilet te helpen. Bespreek dat even met de trainer.

• Geen sieraden tijdens de les
Sieraden dragen tijdens de sport is verboden en kan zelfs tot gevaarlijke situatie leiden. Wilt u zorgen dat uw kind geen armbanden, oorbellen, ringen, kettingen en enkelbandjes draagt?
 
• Losse haardracht is absoluut ongewenst
Lang los haar kan voor de ogen komen, waardoor uw kind geen goede inschatting kan maken van diepte, hoogte en snelheid. Wilt u zorgen dat uw kind altijd de (lange) haren in een vlecht of staart heeft? Jongens met (half)lang haar dragen een haarband.
 
• Geen eten en drinken in de sportzaal
Eten en /of drinken is niet toegestaan in de sportzaal. Natuurlijk kan uw kind in de kleedkamer in een tas wel iets te drinken bij zich hebben. 
De training van wedstrijdturnen duurt 3 uur. Daarom zorgt elk wedstrijdkind ervoor in een tas in de kleedkamer een ruime hoeveelheid drinken en iets te eten bij zich te hebben.
 
• Turnen en gymmen geschiedt op blote voeten
Wij sporten op blote voeten. Mocht u daar bezwaar tegen hebben, bespreek dat dan met de trainer.
 
• Neem nooit waardevolle spullen mee naar de les
Het meenemen van waardevolle spullen geschiedt geheel op eigen risico van de ouders/verzorgers (en het kind). DOS Amsterdam is niet verantwoordelijk voor het beschadigen of kwijtraken van spullen van uw kind. Bijna alle kleedkamers zijn onbewaakt en vrij toegankelijk voor anderen. Eventueel kan de trainer een gezamenlijke en goed zichtbare plek in de sportzaal aanwijzen, waar kinderen tijdens de les hun mobiele telefoon en sleutels kunnen neerleggen. Maar ook dan blijft het meenemen van waardevolle spullen geheel voor eigen risico van de ouders/verzorgers (en het kind).
 
• DOS Amsterdam en het actieplan ‘Naar een veiliger Sportklimaat’
Het landelijk actieplan 'Naar een veiliger Sportklimaat' stelt sportiviteit en wederzijds respect voorop.
Lees de Gedragscode DOS Amsterdam zodat u precies weet wat DOS Amsterdam van haar leden, ouders/familie/bezoekers, vrijwilligers en bestuursleden verwacht.
 
• Geen huisdieren toegestaan
Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in de gymzaal.
 
• Vragen
Als u vragen heeft voor de trainer, dan kunt u deze het best vóór of na afloop van de les stellen.
 

Communicatie

• E-mail
Mededelingen zullen wij zoveel mogelijk per mail aan u versturen. Zorgt u ervoor dat uw recente e-mailadres bij de ledenadministratie bekend is?
 
• Telefoon
Het is van belang dat wij u altijd telefonisch kunnen bereiken mocht dat onverhoopt nodig zijn tijdens de les. Wilt u ervoor zorgen dat één of meerdere (recente) mobiele telefoonnummers bij de trainer en de ledenadministratie bekend zijn?
 
• Hulp is welkom
Onze vereniging wordt gerund door vrijwilligers. Betrokken ouders en ex-turners kunnen een waardevolle rol spelen door een organisatorische taak op zich te nemen. Wilt u zo nu en dan helpen? Of op regelmatige basis? Kijk dan op vrijwilligers gezocht.
GV DOS Amsterdam

Van Breestraat 187-2, 1071 ZN Amsterdam
Mail: leden@dosamsterdam.nl
IBAN: NL86INGB0004628670
KvK: 40532716, KNGU: 1081609

Terug naar boven