Toestelturnen

Het toestelturnen (recreatief turnen)  is bedoeld voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar. De naam zegt het al, je maakt gebruik van toestellen om knappe turntrucjes te leren. We doen samen oefeningen en er is van te voren een warming-up.
 

De toestellen die we het meest gebruiken zijn de trampoline, de lange mat, de brug, de evenwichtsbalk, de kast, het paard, de vierkante mat en voor jongens ook de ringen.
 

Er zijn veel leuke dingen om te leren: handstand, handstand 
doorrol, radslag, de arabier, streksprong, hurksprong, koprol, zweefrol, salto, ringzwaaien, balanceren op de evenwichtsbalk, draaien aan de leggers van de brug, etc. Tijdens de lessen staan vooral het plezier, de uitdaging en het aanleren van turnoefeningen centraal.
 

Zonder dat je het in de gaten hebt ontwikkel je kracht, lenigheid en conditie. En dat is heel handig. Bijvoorbeeld voor een andere bezigheid, zoals skaten, dans, voetbal of de gymles op school.


Als je het leuk vindt, kun je aan het eind van het seizoen meedoen aan de DOS Onderlinge Wedstrijd. Deze wedstrijd is niet verplicht, maar het is natuurlijk wel heel leuk om tijdens deze gezellige dag aan je ouders en familie te laten zien wat je allemaal geleerd hebt.

Klik hier voor het huidige lesrooster en de locaties.

Kalender
maandag 21 oktober 2019 t/m zondag 27 oktober 2019
Agenda Herfstvakantie Alle locaties
donderdag 5 december 2019
Agenda St Klaasavond Alle locates
maandag 23 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020
Agenda Kerstvakantie Alle locaties

Sfeerfoto's

Gegevens

GV DOS Amsterdam

van Breestraat 187-2, 1071 ZN. Amsterdam

leden@dosamsterdam.nl
IBAN NL86INGB0004628670
KvK 40532716
KNGU aansluitnummer 1081609

Terug naar boven