Toestelturnen


Het toestelturnen (recreatief turnen) is bedoeld voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar. De naam zegt het al, je maakt gebruik van toestellen om knappe turntrucjes te leren. We doen samen oefeningen en er is van te voren een warming-up.
 
De toestellen die we het meest gebruiken zijn de trampoline, de lange mat, de brug, de evenwichtsbalk, de kast, het paard, de vierkante mat en voor jongens ook de ringen.
 
Er zijn veel leuke dingen om te leren: handstand, handstand-doorrol, radslag, de arabier, streksprong, hurksprong, koprol, zweefrol, salto, ringzwaaien, balanceren op de evenwichtsbalk, draaien aan de leggers van de brug, etc. Tijdens de lessen staan vooral het plezier, de uitdaging en het aanleren van turnoefeningen centraal.
 
Zonder dat je het in de gaten hebt ontwikkel je kracht, lenigheid en conditie. En dat is heel handig. Bijvoorbeeld voor een andere bezigheid, zoals skaten, dans, voetbal of de gymles op school.

Klik hier voor het huidige lesrooster en de locaties.
 

DOS Onderlinge Wedstrijd

Als je het leuk vindt, kun je aan het eind van het seizoen meedoen aan de DOS Onderlinge Wedstrijd. Die wedstrijd is niet verplicht, maar het is natuurlijk wel heel leuk om tijdens deze gezellige dag aan je ouders en familie te laten zien wat je allemaal geleerd hebt.
GV DOS Amsterdam

Van Breestraat 187-2, 1071 ZN Amsterdam
Mail: leden@dosamsterdam.nl
IBAN: NL86INGB0004628670
KvK: 40532716, KNGU: 1081609

Terug naar boven