De wachtlijsten van DOS

Wachtlijst DOS
Veel DOS-kinderen zijn bij DOS op de wachtlijst begonnen. “Een half jaar wachten of zelfs anderhalf jaar, dat is bij sommige lessen nog steeds realiteit. Het geeft aan dat de turnsport onverminderd populair is”, vertelt Barbara, moeder van Bobbie en vrijwilliger bij de ledenadministratie. “Er komen bij ons regelmatig vragen binnen over hoe de wachtlijst precies werkt en hoe lang het duurt voordat het kind aan de beurt is.”

Aanmelddatum is bepalend

Zodra een kind via de website is aangemeld voor een bepaalde les wordt eerst gekeken naar de leeftijd. Klopt de leeftijd van het kind met de leeftijdscategorie van de les? Als het kind nog te jong is, dan komt hij of zij nog niet op de wachtlijst maar op de lijst ‘nog te jong’. Heeft het kind de juiste leeftijd, maar is de les vol, dan wordt het kind op de wachtlijst van die les geplaatst. De aanmelddatum bepaalt de positie op de wachtlijst.

Bij lang wachten wordt het kind ouder. De leeftijd schuift op en dat kan betekenen dat het kind verschoven wordt naar een andere wachtlijst, namelijk de wachtlijst van de les die bij de nieuwe leeftijd hoort. Ook dan blijft de oorspronkelijke aanmelddatum bepalend voor de positie op de (nieuwe) wachtlijst.

Hoe lang moet een kind wachten?

Hoe lang een kind moet wachten hangt af van de populariteit van de betreffende locatie. Barbara legt uit: “In de Jordaan zijn heel weinig gymfaciliteiten. En de gymzaal in de Palmstraat is klein waardoor er maar weinig kinderen per les kunnen meedoen. De wachttijd is dan ook erg lang. Als ouders bereid en in staat zijn een stuk te reizen, dan kan het kind alvast terecht in Bos & Lommer of Slotervaart. Soms besluiten een aantal ouders tezamen om vanuit de Jordaan met meerdere kinderen in één auto naar Slotervaart te rijden, in wisseldienst.”

Andere populaire turnlocaties zijn Zuid en Oost. Evenals het freerunnen voor 10-12 jarigen. Barbara: “Laat je hierdoor niet ontmoedigen en meld je gewoon aan. We zitten er bovenop en zodra er plek is, krijgen de ouders direct een uitnodiging voor een proefles voor hun kind.”
Kalender
maandag 21 oktober 2019 t/m zondag 27 oktober 2019
Agenda Herfstvakantie Alle locaties
donderdag 5 december 2019
Agenda St Klaasavond Alle locates
maandag 23 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020
Agenda Kerstvakantie Alle locaties

Sfeerfoto's

Gegevens

GV DOS Amsterdam

van Breestraat 187-2, 1071 ZN. Amsterdam

leden@dosamsterdam.nl
IBAN NL86INGB0004628670
KvK 40532716
KNGU aansluitnummer 1081609

Terug naar boven